Najprostsza zapiekanka ziemniaczana nie wymaga nawet mięsa ani innych warzyw. Śmietana i ser to więcej niż wystarczająca ilość. Jednocześnie okazuje się smaczne i delikatne danie, które może być zarówno niezależne, jak i dodatek do mięsa.
Składniki
- ziemniaki - 1 kg
- śmietana - 200 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- ser - 150 g
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ziemniaki na plasterki.
Ubij śmietanę z jajkami i przyprawami, dodaj zmiażdżony czosnek i starty ser.
Ułóż ziemniaki w formie warstwami, od czasu do czasu podlewając polewą. Wlać pozostałe wypełnienie na wierzch.
Wyślij zapiekankę do piekarnika na 45 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy