kapuśniak z kapustą i fasolą na zimę w słoikach

1 godz. 0 min.
6 porcji
Kapuśniak z kapustą i fasolą na zimę w słoikach
0

Zbiory na zimę są potrzebne nie tylko do bezpieczeństwa warzyw. To także świetna inwestycja we własny wolny czas w przyszłości. O wiele łatwiej jest raz ugotować dużą porcję i włożyć do słoików, niż gotować kapuśniak z kapustą i fasolą za każdym razem od nowa.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz wcześniej fasolę przez noc i gotuj do miękkości.

Posiekaj cebulę i marchewkę i smaż na oleju na złoty kolor.

Dodaj pokrojone pomidory i paprykę. Doprowadź do wrzenia i dodaj fasolę.

Gotuje wszystkie 5 minut. Dodaj posiekaną kapustę, cukier i sól.

Dusić kapuśniak przez 15 minut po ponownym zagotowaniu.

Wlej ocet, dodaj przyprawy i gotuj kapuśniak przez kolejne 5 minut.

Zwiń je w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy