półfabrykaty na zimę
07.05.2023
kapuśniak z kapustą i fasolą na zimę w słoikach
1 godz. 0 min.
6 porcji
Zbiory na zimę są potrzebne nie tylko do bezpieczeństwa warzyw. To także świetna inwestycja we własny wolny czas w przyszłości. O wiele łatwiej jest raz ugotować dużą porcję i włożyć do słoików, niż gotować kapuśniak z kapustą i fasolą za każdym razem od nowa.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz wcześniej fasolę przez noc i gotuj do miękkości.
Posiekaj cebulę i marchewkę i smaż na oleju na złoty kolor.
Dodaj pokrojone pomidory i paprykę. Doprowadź do wrzenia i dodaj fasolę.
Gotuje wszystkie 5 minut. Dodaj posiekaną kapustę, cukier i sól.
Dusić kapuśniak przez 15 minut po ponownym zagotowaniu.
Wlej ocet, dodaj przyprawy i gotuj kapuśniak przez kolejne 5 minut.
Zwiń je w wysterylizowane słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy