Świetnym sposobem na urozmaicenie zwykłej zapiekanki z twarogu jest ugotowanie jej na mące ryżowej. Nawiasem mówiąc, staje się jeszcze zdrowszy, a ponadto bez glutenu i dodatkowych węglowodanów. Zwróć uwagę na ten przepis, jeśli jesteś na diecie!
Składniki
- twaróg - 450 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- mąka ryżowa - 2 art.
- śmietana - 2 art.
- substytut cukru - 1 art.
- proszek do pieczenia ciasta - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel twaróg przez sito lub ubij blenderem.
Ubij jajka ze śmietaną i sahzamem i wymieszaj z twarogiem.
Dodaj proszek do pieczenia i mąkę ryżową i włóż masę do miski wyłożonej pergaminem.
Gotuj zapiekankę w powolnej kuchence przez 50 minut w trybie "Pieczenie".
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy