dania główne 03.02.2022

Rolada z indyka z pieczarkami

50 min
4 porcje
Rolada z indyka z pieczarkami
alphstudio, stock.adobe.com
0

Wolę robić takie bułki od razu w mniejszych porcjach. Wygodnie jest piec je razem w jednej formie i opcjonalnie można je posmarować pomidorem, musztardą Dijon lub miodem, aby uzyskać piękną skórkę. Tym razem proponuję użyć pieczarek jako nadzienia.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pieczarki i smaż, aż płyn wyparuje.

Pokrój indyka w warstwy, ubij każdy i natrzyj przyprawami.

Połóż nadzienie na kawałkach indyka, zawiń ciasne bułki i włóż do formy.

Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy