Spróbuj zrobić omlet w piekarniku i nie chcesz już wracać na patelnię. Okazuje się idealny-wysoki, rumiany i równomiernie upieczony. Radzę gotować omlet porcjami w foremkach. O wiele wygodniej jest podawać go na stole.
Składniki
- jaja kurze - 6 sztuk
- mleko - 100 ml
- papryka (średni) – 1 rzecz
- szpinak - 50 g
- czosnek - 1 ząbek
- sól - do smaku
- masło - 20 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Paprykę obrać i pokroić w drobną kostkę.
Szpinak opłucz, strząśnij i rozerwij rękami.
Wstrząśnij widelcem jajka solą i mlekiem.
Dodaj szpinak, paprykę i czosnek przepuszczony przez prasę.
Dokładnie posmaruj naczynia do pieczenia masłem.
Wlej przygotowaną mieszaninę, pozostawiając jedną trzecią luźną.
Piecz omlet przez 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy