dania główne 22.01.2022

pieczony omlet ze szpinakiem i papryką

35 min
3 porcje
Pieczony omlet ze szpinakiem i papryką
nata_vkusidey, stock.adobe.com
0

Spróbuj zrobić omlet w piekarniku i nie chcesz już wracać na patelnię. Okazuje się idealny-wysoki, rumiany i równomiernie upieczony. Radzę gotować omlet porcjami w foremkach. O wiele wygodniej jest podawać go na stole.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Paprykę obrać i pokroić w drobną kostkę.

Szpinak opłucz, strząśnij i rozerwij rękami.

Wstrząśnij widelcem jajka solą i mlekiem.

Dodaj szpinak, paprykę i czosnek przepuszczony przez prasę.

Dokładnie posmaruj naczynia do pieczenia masłem.

Wlej przygotowaną mieszaninę, pozostawiając jedną trzecią luźną.

Piecz omlet przez 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy