przekąski 06.07.2023

kanapka z pstrągiem

40 min
4 porcje
Kanapka z pstrągiem
zukamilov, stock.adobe.com
0

Dlaczego nie położyć się kilka godzin przed telewizorem? Aby oglądanie ulubionych programów było przyjemniejsze, przygotuj kanapkę z pstrągiem. Do tego przepisu potrzebujesz pieczonej cukinii. Jeśli go nie ma, użyj cukinii lub bakłażana.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cukinię pokroić w grube plastry, wymieszać z oliwą z oliwek i ułożyć na wyłożonej blasze do pieczenia.

Piecz warzywa przez 15 minut w piekarniku o temperaturze 190 stopni.

Pokrój pstrąga i pomidory.

Połącz jogurt, śmietanę, sól i pieprz.

Chleb lekko podsmaż na maśle po obu stronach.

Posmaruj chleb sosem. Na wierzchu cukinia, pomidory, ryby i zioła.

Dodaj trochę sosu i przykryj drugą kromką chleba.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy