Julienne może być doskonałą opcją dania na świąteczny stół. Jego elegancki wygląd i delikatny smak sprawiają, że jest to doskonały wybór, aby zadowolić gości. Co więcej, możesz wziąć przepis bardziej interesujący – na przykład z językiem i grzybami.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj język do miękkości, spłucz zimną wodą, obierz i posiekaj.
Usmaż język na maśle.
W oleju roślinnym usmaż posiekaną cebulę z czosnkiem, a następnie dodaj grzyby.
Smaż przez kolejne 5-7 minut, dodaj mąkę, wymieszaj i dodaj śmietanę.
Włóż język do sosu, dopraw i gotuj wszystko razem przez kolejne 5 minut.
Włóż julienne do kokotni, posyp tartym serem i wyślij na 15 minut do piekarnika w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy