dania główne 02.02.2022

skrzydełka z kurczaka z adjika i sosem sojowym w piekarniku

50 min
6 porcji
Skrzydełka z kurczaka z adżiką i sosem sojowym w piekarniku
grinchh, stock.adobe.com
0

Pieczone skrzydełka z kurczaka to danie, które nigdy się nie znudzi. Można je podawać z wszelkiego rodzaju dodatkami, sałatkami lub bez. Przepisów na ten temat jest zaskakująco wiele. Lubię gotować z adjiką. Spróbuj I ty!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz skrzydełka kurczaka, dokładnie osusz i pokrój na stawy.

Umieść skrzydełka w misce, dodaj sól, przyprawy, adjika, sok z cytryny i sos sojowy.

Wyciśnij czosnek przez prasę, wymieszaj i pozostaw na 1,5 godziny pod folią spożywczą.

Ułóż skrzydełka w wysmarowanej formie, przykryj folią lub pokrywką i piecz przez 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni.

Zdejmij folię i zrumień skrzydełka przez kolejne 10 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy