Ten przepis przypomina popularne dania szkockie i angielskie. Lubią łączyć jajka z wieprzowiną, choć częściej z mięsem mielonym, ale proponuję wziąć cały kawałek. Ponadto radzę uzupełnić danie szynką i ziołami, a jeśli chcesz, także warzywami.
Składniki
- wieprzowina - 1 kg
- jaja kurze - 3 kawałki
- szynka - 150 g
- Zieleń - 0.5 pęczek
- przyprawy i przyprawy - 2 art.
- czosnek - 5 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka na twardo i ostudź.
Rozłóż wieprzowinę w cienkiej warstwie i ubij. Natrzyj ulubionymi przyprawami.
Posyp wieprzowinę posiekanymi ziołami i zmiażdżonym czosnkiem. Ułóż talerze szynki na wierzchu.
Ułóż jajka w całości lub grubo posiekaj. Zwinąć ciasną rolkę.
W razie potrzeby zawiąż rolkę nitką i zawiń w folię.
Piecz w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez około 2 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy