Szybkie Przepisy dla leniwych powinny znajdować się w arsenale każdej gospodyni domowej. W końcu nie zawsze jest czas i chęć gotowania długich i złożonych potraw. Mój ratunek to taki ryż z meksykańską mieszanką i tuńczykiem. Nie musisz nawet osobno smażyć kurczaka ani mięsa!
Składniki
- ryż - 100 g
- mieszanka meksykańska - 200 g
- tuńczyk (w puszkach) – 1 Bank
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj ryż do miękkości. Jeśli masz natychmiast zamrożoną mieszankę z ryżem – pomiń ten krok.
Rozmrozić mieszankę Meksykańską na patelni i smażyć, aż płyn wyparuje.
Rozgnieć widelcem tuńczyka i wyślij do mieszanki z ryżem.
Podgrzewaj jeszcze przez minutę i zdejmij z ognia, a następnie posyp naczynie przyprawami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy