dania główne 13.11.2022

filety z okonia w piekarniku

1 godz. 0 min.
4 porcje
Filet z okonia w piekarniku
Jacek Chabraszewski, stock.adobe.com
0

Bardzo prosty przepis, który składa się z minimum składników i nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych. Filet z okonia morskiego pieczony w piekarniku to świetne danie na rodzinny obiad.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój obrane ziemniaki w cienkie plasterki. Umieść go w wysmarowanym tłuszczem naczyniu do pieczenia.

Dodaj cebulę pokrojoną w półpierścienie i startą marchewkę do ziemniaków.

Połóż filety z Lucjana na wierzchu. Sól i pieprz do smaku.

Aby przygotować sos, wymieszaj sos pomidorowy z wodą, dodaj sól i pieprz do smaku. Polej rybę sosem.

Przykryj folią i piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Wyjmij rybę z piekarnika, usuń folię. Udekoruj danie według własnego uznania i gustu. Posyp natką pietruszki i czosnkiem przepuszczonym przez prasę.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy