dania główne 19.07.2023

gromadnik na grillu na ruszcie

15 min
2 porcje
Gromadnik na grillu na ruszcie
myviewpoint, stock.adobe.com
0

Przepis dla miłośników smażonych ryb. Proponuję nie używać folii, ale gotować gromadnik na grillu na ruszcie. Tak usmażona ryba okazuje się bardziej chrupiąca i smaczna. Można go podać na drugim z sałatką i sosem lub postawić na stole do piwa.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj gromadnik pod bieżącą wodą i włóż do miski.

Dodaj sól, przyprawy, majonez i delikatnie wymieszaj.

Przykryj i odłóż na bok na 15 minut.

Umieść gromadnik na wysmarowanym ruszcie i smaż na grillu przez 4-5 minut z każdej strony. Ryba powinna być pokryta jednolitą złotą skórką.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy