Przepis dla miłośników smażonych ryb. Proponuję nie używać folii, ale gotować gromadnik na grillu na ruszcie. Tak usmażona ryba okazuje się bardziej chrupiąca i smaczna. Można go podać na drugim z sałatką i sosem lub postawić na stole do piwa.
Składniki
- gromadnik - 500 g
- majonez - 2 art.
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- mielona kolendra - 0,5 łyżeczka
- sól - 0,5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Umyj gromadnik pod bieżącą wodą i włóż do miski.
Dodaj sól, przyprawy, majonez i delikatnie wymieszaj.
Przykryj i odłóż na bok na 15 minut.
Umieść gromadnik na wysmarowanym ruszcie i smaż na grillu przez 4-5 minut z każdej strony. Ryba powinna być pokryta jednolitą złotą skórką.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy