dania główne 22.01.2022

stek wołowy pieczony z rozmarynem

50 min
2 porcje
Stek wołowy zapiekany z rozmarynem
anna_shepulova, stock.adobe.com
0

Nie możesz ugotować idealnego steku? Wypróbuj ten przepis. Wstępnie marynowaną wołowinę piecze się pod podwójną warstwą folii. Ale główną atrakcją dania jest aromatyczny rozmaryn. To bardzo proste i pyszne!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Mieszanka papryki lekko zacieru w moździerzu.

Stek wołowy natrzeć solą, rozgniecionym pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Pozostaw do marynowania na pół godziny.

Na rozgrzanej do czerwoności patelni z olejem podsmaż stek przez 2 minuty z każdej strony.

Przykryj patelnię stekiem dwiema warstwami folii i wyślij na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. W zależności od grubości kawałka czas może się różnić.

Ostrożnie zdejmij folię, dodaj rozmaryn rozgnieciony palcami i pozostaw na 10 minut w wyłączonym piekarniku.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy