Taka Oryginalna wersja puree z zupy dyniowej rozgrzeje nawet w najzimniejsze i najciemniejsze dni. I jaki pyszny aromat jest w całym mieszkaniu już w trakcie gotowania! Spróbuj przynajmniej raz – a Ty też nie możesz się oprzeć.
Składniki
- Dynia - 800 g
- papryka - 2 kawałki
- cynamon - 1 łyżeczka
- gałka muszkatołowa - 0.5 łyżeczka
- ostra czerwona papryka - 1 szczypta
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój dynię i paprykę w drobną kostkę i podsmaż na oliwie z oliwek.
Napełnij wodą, aby całkowicie przykryła warzywa i gotuj do miękkości.
Zmiksuj zupę blenderem i dodaj wszystkie przyprawy. W razie potrzeby rozcieńczyć wrzącą wodą do pożądanej konsystencji.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy