Chcę podzielić się z wami rodzinnym przepisem na prawdziwą królewską okroshkę. Takie danie nie wstydzi się podawać nawet gościom, zwłaszcza jeśli wcześniej zadbasz o piękną prezentację. Bardzo smaczne i piękne, więc spodoba się nawet wymagającym smakoszom!
Składniki
- wołowina - 300 g
- jaja przepiórcze - 6 sztuk
- ogórki - 3 kawałki
- ziemniaki - 3 kawałki
- rzodkiewka - 200 g
- jabłka - 1 rzecz
- seler - 1 rzecz
- śmietana - 3 art.
- musztarda - 1 art.
- kwas - 500 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj wołowinę na małym ogniu, aż będzie miękka, około 60-70 minut. Rozłóż na włókna.
Osobno ugotuj ziemniaki i jajka przepiórcze.
Cienko i accrutano pokrój wszystkie warzywa, jabłko i białka.
Ubij żółtka ze śmietaną i musztardą. Uzupełnij tym pozostałe składniki.
Napełnij okroshkę kwasem i dodaj trochę schłodzonego bulionu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy