pierwsze dania 10.03.2022

Carska okroshka

1 godz. 30 min.
4 porcje
Carska okroshka
bbivirys, stock.adobe.com
0

Chcę podzielić się z wami rodzinnym przepisem na prawdziwą królewską okroshkę. Takie danie nie wstydzi się podawać nawet gościom, zwłaszcza jeśli wcześniej zadbasz o piękną prezentację. Bardzo smaczne i piękne, więc spodoba się nawet wymagającym smakoszom!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj wołowinę na małym ogniu, aż będzie miękka, około 60-70 minut. Rozłóż na włókna.

Osobno ugotuj ziemniaki i jajka przepiórcze.

Cienko i accrutano pokrój wszystkie warzywa, jabłko i białka.

Ubij żółtka ze śmietaną i musztardą. Uzupełnij tym pozostałe składniki.

Napełnij okroshkę kwasem i dodaj trochę schłodzonego bulionu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy