Gęste zupy uwielbiam gotować zimą, kiedy organizm potrzebuje więcej energii. Ten przepis wykorzystuje mięso, makaron, fasolę i kilka innych warzyw. Aby danie nie okazało się zbyt ciężkie, proponuję ugotować je z indyka.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Fasolę opłucz i namocz przez 3 godziny.
Opłucz indyka, pokrój i umieść na patelni.
Dodaj czarny pieprz, wodę i gotuj przez 40 minut po ugotowaniu.
Pokrój pomidory, seler, marchewkę i obraną cebulę.
Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę z marchewką i smaż przez 2 minuty.
W osobnym rondlu ugotuj makaron do miękkości. Postępuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
W rondelku z mięsem dodaj fasolę, seler i pieczeń. Gotuj przez 30 minut.
Dodaj makaron, sól i po 5 minutach wyłącz. Przed podaniem zupę można posypać startym parmezanem lub posiekanymi ziołami.