pierwsze dania 22.01.2022

gęsta zupa z indyka, makaronu i fasoli

1 godz. 25 min.
6 porcji
Gęsta zupa z indyka, makaronu i fasoli
iuliia_n, stock.adobe.com
0

Gęste zupy uwielbiam gotować zimą, kiedy organizm potrzebuje więcej energii. Ten przepis wykorzystuje mięso, makaron, fasolę i kilka innych warzyw. Aby danie nie okazało się zbyt ciężkie, proponuję ugotować je z indyka.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Fasolę opłucz i namocz przez 3 godziny.

Opłucz indyka, pokrój i umieść na patelni.

Dodaj czarny pieprz, wodę i gotuj przez 40 minut po ugotowaniu.

Pokrój pomidory, seler, marchewkę i obraną cebulę.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę z marchewką i smaż przez 2 minuty.

W osobnym rondlu ugotuj makaron do miękkości. Postępuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.

W rondelku z mięsem dodaj fasolę, seler i pieczeń. Gotuj przez 30 minut.

Dodaj makaron, sól i po 5 minutach wyłącz. Przed podaniem zupę można posypać startym parmezanem lub posiekanymi ziołami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy