Przy robieniu zup grochowych wolę używać groszku. Faktem jest, że gotuje się znacznie szybciej, a nie wpływa to szczególnie na smak i wygląd potrawy. Dzisiaj powiem Ci, jak ugotować ulubioną zupę w powolnej kuchence.
Składniki
- groszek (kłuty) – 200 g
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- ziemniaki - 1 rzecz
- Zieleń - 0.5 pęczek
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz groszek godzinę wcześniej.
Pokrój kurczaka i włóż go z groszkiem do miski wolnowaru.
Napełnij wodą i ustaw tryb "Zupa"na godzinę.
Po 20 minutach dodaj przyprawy i posiekane warzywa, a kilka minut przed końcem programu posiekane warzywa.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy