pierwsze dania 15.03.2022

zupa mleczna z ryżem i cynamonem

35 min
3 porcje
Zupa mleczna z ryżem i cynamonem
tynza, stock.adobe.com
0

Zupy mleczne z ryżem można gotować na zupełnie inne sposoby. Tym razem proponuję taką kremową opcję, do której na pewno będziesz potrzebować blendera. Radzę podawać go posypany mielonym cynamonem i innymi przyprawami do smaku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz ryż, aż będzie przezroczysty i gotuj zgodnie z Instrukcją w wodzie do miękkości. Woda powinna zostać całkowicie wchłonięta.

Wlej mleko i dodaj masło z cukrem.

Doprowadź wszystko do wrzenia, gotuj przez kolejne 5 minut i zdejmij z ognia.

Zmiel masę blenderem i posyp cynamonem z gałką muszkatołową.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy