Zwykle do zapiekanki trafiają całe różyczki kalafiora. Ale tym razem proponuję oryginalny przepis z puree z kapusty. A do nadzienia odpowiedni jest kurczak lub po prostu mięso mielone według własnego gustu. Nie bój się eksperymentów!
Składniki
- kalafior - 1 Głowa
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- śmietana - 160 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- masło - 30 g
- parmezan - 100 g
- cebula - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj kalafior do miękkości i zmiel blenderem z masłem i kupą kwaśnej śmietany.
Drobno posiekaj kurczaka i cebulę, wymieszaj ze śmietaną i przyprawami i włóż do kokilek lub jednej formy.
Posyp puree z kalafiora i posyp startym parmezanem.
Gotuj zapiekankę w piekarniku przez 40 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy