dania główne 16.08.2022

owsianka jęczmienna z masłem i jajkiem

40 min
2 porcje
Owsianka jęczmienna z masłem i jajkiem
qwartm, stock.adobe.com
0

Nie ma nic prostszego niż gotowanie zwykłej owsianki jęczmiennej na patelni lub patelni. Według klasycznej receptury wystarczy masło. Ale proponuję dzisiaj pójść dalej i dodać więcej ubitego jajka. Świetny przepis dla fanów PP!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj wodę, dodaj kaszę i gotuj przez 25 minut na średnim ogniu, mieszając.

Dodaj przyprawy i masło i wymieszaj.

Ubij jajka z mlekiem i wlej do owsianki, mieszając.

Gotuj jęczmień przez kolejne 3-5 minut na małym ogniu i podawaj.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy