dania główne 22.01.2022

łosoś ze szpinakiem w piekarniku

30 min
2 porcje
Łosoś ze szpinakiem w piekarniku
Tiramisu Studio, stock.adobe.com
0

Połączenie łososia i szpinaku jest słusznie uważane za klasykę. Jest nie tylko pyszny, ale także bardzo łatwy. Wystarczy natychmiast upiec kawałki ryby na zielonej poduszce. Nie możesz nawet ugotować osobnej przystawki-przepis jest już bardzo harmonijny. Radzę używać szpinaku świeżego i całego.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Lekko dusić szpinak na patelni, aby zmniejszyć objętość.

Włóż szpinak do formy i posyp kawałkami łososia.

Skrop wszystko sokiem z cytryny i oliwą z oliwek, posyp przyprawami.

Piec przez 15-20 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy