kompot porzeczkowy bez cukru na zimę

50 min
4 porcje
Kompot porzeczkowy bez cukru na zimę
Lenka Raková, stock.adobe.com
0

Czy kompot porzeczkowy może być jeszcze zdrowszy? Oczywiście, że możesz! Wystarczy ugotować go bez cukru. A jeśli martwisz się, że będzie zbyt kwaśny lub bez smaku – na próżno. Ten przepis sprawi, że napój będzie na najwyższym poziomie!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj smordę, usuń zanieczyszczenia i gałązki i włóż jagody do wysterylizowanych słoików.

Zalać wrzącą wodą, przykryć i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.

Odcedź na patelni, ponownie zagotuj, ponownie zalej porzeczki i zwiń kompot.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy