dżem z pokrzywy

15 min
1 porcja
Dżem z pokrzywy
Fotoproff, stock.adobe.com
0

Cieszę się, że mogę podzielić się przepisem na dżem z pokrzywy, który uwielbiam ze względu na swoją oryginalność. Smak jest bardzo delikatny, lekko kwaśny, świeży i umiarkowanie słodki. Moim zdaniem jest to świetny sposób na wykorzystanie pokrzywy i uzyskanie zdrowego i smacznego produktu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dwa razy oparz liście pokrzywy wrzącą wodą i losowo posiekaj.

Podgrzej miód, dodaj pokrzywy i gotuj dżem przez 2-3 minuty.

Dodaj sok z cytryny i gotuj przez kolejne 2 minuty.

Włóż dżem do sterylnego słoika i przechowuj w lodówce.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy