galaretka Jeżynowa

15 min
4 puszki po 485 ml
Galaretka Jeżynowa
Grafvision, stock.adobe.com
0

Uwielbiam ten przysmak za absolutną korzyść! Galaretkę jeżynową przygotujemy bez gotowania zgodnie z tym przepisem. Cały proces gotowania zajmie nie więcej niż 15 minut, podczas gdy przedmiot jest smaczny, pachnący i bardzo przydatny. Naturalne witaminy w słoiku!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz jeżyny, zalej wrzącą wodą i pozostaw do ogrzania na 2-3 minuty. Następnie wrzuć jagody do durszlaka.

Umieść jeżyny na patelni i stopniowo dodając cukier, ubijaj blenderem przez 5 minut. Cukier powinien całkowicie się rozpuścić.

Przetrzyj galaretkę jagodową przez sito, aby pozbyć się pestek.

Wlej galaretkę jeżynową do wcześniej wysterylizowanych słoików i szczelnie zamknij. Przechowuj smakołyki w lodówce.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy