Uwielbiam ten przysmak za absolutną korzyść! Galaretkę jeżynową przygotujemy bez gotowania zgodnie z tym przepisem. Cały proces gotowania zajmie nie więcej niż 15 minut, podczas gdy przedmiot jest smaczny, pachnący i bardzo przydatny. Naturalne witaminy w słoiku!
Składniki
- Jeżyna - 1 kg
- cukier - 1,5 kg
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz jeżyny, zalej wrzącą wodą i pozostaw do ogrzania na 2-3 minuty. Następnie wrzuć jagody do durszlaka.
Umieść jeżyny na patelni i stopniowo dodając cukier, ubijaj blenderem przez 5 minut. Cukier powinien całkowicie się rozpuścić.
Przetrzyj galaretkę jagodową przez sito, aby pozbyć się pestek.
Wlej galaretkę jeżynową do wcześniej wysterylizowanych słoików i szczelnie zamknij. Przechowuj smakołyki w lodówce.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy