dżem śliwkowy z pomarańczą bez pestek

45 min
4 porcje
Dżem śliwkowy z pomarańczą bez pestek
Olga Kriger, stock.adobe.com
0

Aby mój ulubiony dżem śliwkowy nie był zbyt słodki i mdły, uwielbiam dodawać do niego odrobinę cytrusów. Na przykład pomarańcza jest idealna. Dzisiaj powiem Ci, jak łatwo i szybko zrobić taki dżem bez pestek i po prostu bez zbędnego wysiłku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki ze śliwek i pokrój owoce w plasterki.

Dodaj sok pomarańczowy i trochę skórki.

Przykryj cukrem, zagotuj i gotuj dżem przez pół godziny na małym ogniu.

W środku procesu dodaj przyprawy i kwas cytrynowy.

Ułóż dżem w czystych, suchych słoikach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy