Pstrąg z ziemniakami w piekarniku to pyszny i kuszący domowy obiad. Ale jest jeden mały haczyk: ziemniaki pieczą się dłużej niż ryby. Dlatego należy go bardzo drobno pokroić lub trochę wcześniej przygotować. Tym razem proponuję drugą opcję, a następnie w przepisie powiem ci szczegółowo, co robić.
Składniki
- pstrąg - 1 rzecz
- ziemniaki - 300 g
- pomidory koktajlowe - 150 g
- likier cytrynowy - 1-2 kawałki
- rozmaryn - 2 gałązki
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj ziemniaki i smaż ze wszystkich stron, aż będą rumiane i w połowie ugotowane.
Pokrój cytrynę w plasterki. Włóż część do brzucha obranego pstrąga, a część rozłóż na pergaminie.
Połóż rybę na cytrynie, dodaj ziemniaki i wiśnie.
Posyp wszystko pieprzem i przyprawami, dodaj rozmaryn i piecz pstrąga w piekarniku przez 35 minut w 180 stopniach.
Możesz piec pod folią lub pokrywką.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy