dania główne 27.01.2022

pieczony pstrąg z ziemniakami

45 min
2 porcje
Pieczony pstrąg z ziemniakami
kab-vision, stock.adobe.com
0

Pstrąg z ziemniakami w piekarniku to pyszny i kuszący domowy obiad. Ale jest jeden mały haczyk: ziemniaki pieczą się dłużej niż ryby. Dlatego należy go bardzo drobno pokroić lub trochę wcześniej przygotować. Tym razem proponuję drugą opcję, a następnie w przepisie powiem ci szczegółowo, co robić.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Grubo posiekaj ziemniaki i smaż ze wszystkich stron, aż będą rumiane i w połowie ugotowane.

Pokrój cytrynę w plasterki. Włóż część do brzucha obranego pstrąga, a część rozłóż na pergaminie.

Połóż rybę na cytrynie, dodaj ziemniaki i wiśnie.

Posyp wszystko pieprzem i przyprawami, dodaj rozmaryn i piecz pstrąga w piekarniku przez 35 minut w 180 stopniach.

Możesz piec pod folią lub pokrywką.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy