Potrawy na świątecznym stole powinny zachwycać nie tylko smakiem, ale także pięknem. W tej sałatce wszystko jest idealne! Ponadto przygotowanie jest bardzo proste. Rozłóż na dużym talerzu lub podawaj każdemu gościowi porcje w przezroczystych kubkach.
Składniki
- czerwona ryba (lekko solony) – 250 g
- ziemniaki (gotowane) – 3 kawałki
- marchew (gotowane) – 150 g
- Zieleń - kilka gałązek
- majonez - 3 art.
- sok z cytryny - 2 CZ. l.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną rybę w drobną kostkę i skrop sokiem z cytryny.
Posiekaj warzywa, obrane ziemniaki i marchewkę.
Połącz ziemniaki, marchewkę, zioła, sól, pieprz i majonez.
Użyj pierścienia do serwowania, aby ułożyć miksturę na talerzu.
Ułóż warstwę czerwonej ryby na wierzchu. Sałatkę można ozdobić ziołami, krążkami cebuli lub plasterkami cytryny.
czy podobał Ci się przepis?
1 komentarz