sałatki 23.02.2022

Sałatka z czerwonej ryby, ziemniaków i marchwi

15 min
3 porcje
Sałatka z czerwonej ryby, ziemniaków i marchwi
0

Potrawy na świątecznym stole powinny zachwycać nie tylko smakiem, ale także pięknem. W tej sałatce wszystko jest idealne! Ponadto przygotowanie jest bardzo proste. Rozłóż na dużym talerzu lub podawaj każdemu gościowi porcje w przezroczystych kubkach.

Składniki

  • czerwona ryba (lekko solony) – 250 g
  • ziemniaki (gotowane) – 3 kawałki
  • marchew (gotowane) – 150 g
  • Zieleń - kilka gałązek
  • majonez - 3 art.
  • sok z cytryny - 2 CZ. l.
  • mielony czarny pieprz - do smaku
  • sól - do smaku

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój czerwoną rybę w drobną kostkę i skrop sokiem z cytryny.

Sałatka z czerwonej ryby, ziemniaków i marchwi: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Posiekaj warzywa, obrane ziemniaki i marchewkę.

Sałatka z czerwonej ryby, ziemniaków i marchwi: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Połącz ziemniaki, marchewkę, zioła, sól, pieprz i majonez.

Sałatka z czerwonej ryby, ziemniaków i marchwi: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Użyj pierścienia do serwowania, aby ułożyć miksturę na talerzu.

Sałatka z czerwonej ryby, ziemniaków i marchwi: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Ułóż warstwę czerwonej ryby na wierzchu. Sałatkę można ozdobić ziołami, krążkami cebuli lub plasterkami cytryny.

Sałatka z czerwonej ryby, ziemniaków i marchwi: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
1 komentarz