sałatki 11.05.2023

Sałatka z tuńczykiem i komosą ryżową

15 min
2 porcje
Sałatka z tuńczykiem i komosą ryżową
0

Taką sałatkę z tuńczykiem można bezpiecznie nazwać daniem głównym-jest bardzo satysfakcjonująca i pożywna, ale jednocześnie niskokaloryczna. Komosa ryżowa ogólnie doskonale uzupełnia sałatki-jest dobra na zimno i różni się od innych zbóż ciekawą teksturą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj komosę ryżową, aż będzie gotowa zgodnie z instrukcją, ale nie rozgotuj.

Sałatka z tuńczykiem i komosą ryżową: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Rozłóż brokuły na różyczki i lekko gotuj we wrzącej wodzie przez 3-5 minut.

Sałatka z tuńczykiem i komosą ryżową: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Jeśli groszek i kukurydza są zamrożone-zalej je wrzącą wodą przez minutę.

Sałatka z tuńczykiem i komosą ryżową: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Pokrój paprykę w paski, a grzyby w plasterki.

Sałatka z tuńczykiem i komosą ryżową: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Podsmaż grzyby na złoty kolor, sól i pieprz.

Sałatka z tuńczykiem i komosą ryżową: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Zetrzyj tuńczyka widelcem i delikatnie wymieszaj wszystkie składniki sałatki.

Sałatka z tuńczykiem i komosą ryżową: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Dopraw oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, dodaj przyprawy do smaku.

Sałatka z tuńczykiem i komosą ryżową: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 7

Zdjęcie: Julia Zubkova

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy