Jeśli lubisz kiszoną kapustę, koreańską marchewkę i kimchi, na pewno pokochasz tę sałatkę. Wydaje się, że sałatki z kapusty nie mogą już zaskoczyć, ale mój przepis poradzi sobie z zadaniem. Koniecznie spróbuj go ugotować!
Składniki
- kapusta - 200 g
- marchew - 200 g
- papryka - 200 g
- oliwa z oliwek - 1,5 art.
- olej sezamowy - 1 łyżeczka
- ocet jabłkowy - 1 łyżeczka
- sól - 0,5 łyżeczka
- cukier - 1 łyżeczka
- mielona kolendra - 0,5 łyżeczka
- mielony cynamon - 0,5 łyżeczka
- mielony imbir - 0,5 łyżeczka
- ostra czerwona papryka - 0,5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj kapustę, zetrzyj marchewki na koreańskiej tarce i pokrój paprykę w cienkie paski.
Wymieszaj oliwę z oliwek z sezamem, lekko podgrzej i dodaj do nich ocet i wszystkie przyprawy.
Napełnij warzywa dressingiem, dokładnie wymieszaj i zetrzyj.
Pozostaw sałatkę pod przykryciem na co najmniej godzinę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy