Na wakacje chcę ugotować coś wyjątkowego. Na przykład wykwintna sałatka z czerwoną rybą, kawiorem i przepysznym awokado. Wielokolorowe składniki układane są pięknymi warstwami. Możesz podać danie na talerzu lub w szerokich szklankach.
Składniki
- czerwona ryba (lekko solony) – 200 g
- ziemniaki (gotowane) – 200 g
- awokado (duży) – 1 rzecz
- czerwony kawior - 1 art.
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- jogurt grecki - 1 art.
- majonez - 1 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną rybę i obrane ziemniaki w drobną kostkę.
Awokado obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny.
Osobno wymieszaj majonez i jogurt.
Używając pierścienia do gotowania, ułóż sałatkę warstwami w następującej kolejności: ziemniaki, ryby, awokado. Do smaku dodaj sól, pieprz, mieszankę jogurtu i majonezu.
Wymieszaj kawior z resztkami sosu i ułóż na wierzchu.
Możesz ozdobić ziołami, gotowanymi jajkami lub kawiorem. Przed podaniem sałatę należy odstawić na 1 godzinę w lodówce.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy