dżem wiśniowy z pomarańczą

1 godz. 30 min.
1 porcja
Dżem wiśniowy z pomarańczą
Olga Kriger, stock.adobe.com
0

Jedną z najlepszych kombinacji podczas robienia dżemu jest wiśnia z pomarańczą. Dwa jasne smaki i aromaty bardzo harmonijnie przeplatają się ze sobą, dając zupełnie nowy efekt. Mówię Ci, jak prawidłowo przygotować taką ucztę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki z wiśni.

Zalej pomarańczę wrzącą wodą przez kilka minut, zetrzyj skórkę i drobno posiekaj miąższ.

Wymieszaj wszystko z cukrem i wlej około szklanki wody, aby lekko przykryła jagody.

Zagotuj dżem i gotuj przez 10 minut na małym ogniu.

Pozwól mu ostygnąć, dodaj wanilinę, ponownie zagotuj i gotuj przez kolejne 15 minut.

Zwiń dżem w sterylny słoik.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy