dżem z bursztynowego jabłka w plasterkach z pomarańczą

20 min
8 porcji
Bursztynowy dżem jabłkowy w plasterkach z pomarańczą
a_kulikovskaya, stock.adobe.com
0

Oszałamiający kolor, cudowny aromat i wspaniały smak to cechy bursztynowego dżemu jabłkowego w plasterkach pomarańczy. Można go gotować ze skórką cytrusową, ale w ten sposób pojawia się gorycz. Wolę jej nie dodawać.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Jabłka obrać i posiekać.

Obierz pomarańcze i białe folie, pokrój na kawałki tego samego rozmiaru.

Wymieszaj owoce w rondlu, przykryj cukrem i odłóż na bok na 2 godziny.

Gotuj przez 10 minut na małym ogniu.

Włóż gorący dżem do przygotowanych słoików, zwiń, odwróć do góry nogami i zawiń w koc.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy