Grzyby można nie tylko marynować, ale także gotować z nich kawior na zasadzie warzyw. Na przykład tym razem proponuję zrobić to z boczniaków. Dobrze wysterylizuj słoiki – i będzie idealnie przechowywany w ciemnym miejscu przez cały sezon.
Składniki
- boczniaki - 350 g
 - cebula - 1 rzecz
 - marchew - 1 rzecz
 - ocet - 1 łyżeczka
 - czosnek - 2 ząbki
 - pietruszka - 2 gałązki
 - przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę z marchewką i smaż do miękkości.
Dodaj pokrojone grzyby i smaż przez kolejne 7-10 minut.
Dodaj przyprawy i przełóż obrabiany przedmiot przez maszynę do mięsa.
Wymieszaj mielony czosnek, pietruszkę i ocet z kawiorem i włóż do sterylnych słoików.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy