kawior z boczniaków na zimę

40 min
2 porcje
Kawior z boczniaków na zimę
Peredniankina, stock.adobe.com
0

Grzyby można nie tylko marynować, ale także gotować z nich kawior na zasadzie warzyw. Na przykład tym razem proponuję zrobić to z boczniaków. Dobrze wysterylizuj słoiki – i będzie idealnie przechowywany w ciemnym miejscu przez cały sezon.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę z marchewką i smaż do miękkości.

Dodaj pokrojone grzyby i smaż przez kolejne 7-10 minut.

Dodaj przyprawy i przełóż obrabiany przedmiot przez maszynę do mięsa.

Wymieszaj mielony czosnek, pietruszkę i ocet z kawiorem i włóż do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy