ogórki z czerwoną porzeczką na zimę

20 min
10 porcji
Ogórki z czerwoną porzeczką na zimę
elena_hramowa, stock.adobe.com
0

Na pewno musisz wypróbować ten przepis! Ogórki z czerwonymi porzeczkami zachwycają przyjemnym aromatem, są chrupiące i smaczne. Jagody zawierają dużo kwasu askorbinowego, więc nie trzeba dodawać octu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej ogórki zimną wodą przez 3 godziny.

Umieść obrane ząbki czosnku, liście porzeczki i czarny pieprz w słoikach.

Ułóż ogórki i dodaj czerwone porzeczki.

Wlać do góry stromą wrzącą wodą, przykryć pokrywkami i pozostawić do ogrzania na 30 minut.

Odcedź do rondla i ponownie zagotuj. Dodaj cukier i sól.

Wlej wrzącą marynatę do słoików, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy