Zgodnie z tradycją ryba zawsze idzie do poke i sugeruję, aby się od niej nie wycofywać. Moim ulubionym przepisem jest taki jasny i kolorowy poke z łososiem. Następnie opowiem o wszystkim bardziej szczegółowo. Pamiętaj jednak, że zawsze możesz go zmienić lub uzupełnić według własnego gustu.
Składniki
- okrągły ryż - 150 g
- ocet ryżowy - 1 art.
- cukier - 0.5 łyżeczka
- sól - 0.3 łyżeczka
- łosoś - 200 g
- Sezam - 1 łyżeczka
- glony (Chuka) – 120 g
- pomidory koktajlowe - 4 kawałki
- rzodkiewka - 4 kawałki
- awokado - 1 rzecz
- fasola (zielony) – 3-4 art.
- sos sojowy - 40 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją i dopraw octem, cukrem i solą.
Pokrój łososia. Cienko pokrój awokado i rzodkiewkę. Pokrój wiśnie na kliny.
Włóż wszystkie składniki do miski i posyp Poké sezamem.
Podawaj z sosem sojowym lub innym sosem do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy