Myślisz, że hot dog ze smażoną cebulą nie jest zabawny? A jeśli zwiniesz go w skrobię z przyprawami i usmażysz, aż będzie chrupiący? Wypróbuj ten przepis i przekonaj się, jak bardzo taka prosta przekąska może być pyszna.
Składniki
- Kok (dla hot dogów) – 4 kawałki
- kiełbasy myśliwskie - 4 kawałki
- ogórki (słone) – 200 g
- cebula - 2 kawałki
- skrobia - 2 art.
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- chmiel-suneli - 0,5 łyżeczka
- sól - do smaku
- oliwa z oliwek - 2 art.
- masło - 40 g
- musztarda - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz cebulę, drobno posiekaj, opłucz i połóż na ręczniku papierowym.
Połącz skrobię, mielony pieprz, sól, chmiel suneli i cebulę.
Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni, dodaj cebulę i smaż przez 2 minuty.
Połóż gotową cebulę na świeżym ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar oleju.
Na osobnej patelni usmażyć kiełbasy myśliwskie na maśle.
Pokrój pikle w cienkie plasterki.
Wykonaj głębokie nacięcie na bułce. Tak, aby jedna strona pozostała nienaruszona.
Wewnątrz bułki posmaruj musztardą, włóż kiełbaski i dodaj smażoną cebulę. Powtórz procedurę z pozostałymi bułkami i nadzieniem.