Domowe krakersy są dobre, ponieważ możesz bezpiecznie dodać do nich dowolne przyprawy i zioła. Dlatego wybór smaków i aromatów staje się prawie nieograniczony-gdzie jest sklep. Takie krakersy to świetna szybka przekąska lub przekąska do piwa.
Składniki
- woda - 100 ml
- Olej roślinny - 3 art.
- cukier - 1 łyżeczka
- sól - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- nasiona lnu - 3 art.
- mąka - 225 g
- proszek do pieczenia ciasta - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj i przesiej wszystkie suche składniki. Dodaj nasiona lnu.
Wlej olej roślinny i wodę, szybko zagniataj ciasto, zawiń w folię i pozostaw na pół godziny w lodówce.
Rozwałkuj ciasto cienko, pokrój w krakersy i piecz na pergaminie w piekarniku przez 10-15 minut w temperaturze 190 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy