przekąski 07.02.2022

domowe krakersy

50 min
4 porcje
Domowe krakersy
marysckin, stock.adobe.com
0

Domowe krakersy są dobre, ponieważ możesz bezpiecznie dodać do nich dowolne przyprawy i zioła. Dlatego wybór smaków i aromatów staje się prawie nieograniczony-gdzie jest sklep. Takie krakersy to świetna szybka przekąska lub przekąska do piwa.

Składniki

  • woda - 100 ml
  • Olej roślinny - 3 art.
  • cukier - 1 łyżeczka
  • sól - 1 łyżeczka
  • przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
  • nasiona lnu - 3 art.
  • mąka - 225 g
  • proszek do pieczenia ciasta - 1 szczypta

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj i przesiej wszystkie suche składniki. Dodaj nasiona lnu.

Wlej olej roślinny i wodę, szybko zagniataj ciasto, zawiń w folię i pozostaw na pół godziny w lodówce.

Rozwałkuj ciasto cienko, pokrój w krakersy i piecz na pergaminie w piekarniku przez 10-15 minut w temperaturze 190 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy