Świetna opcja dla miłośników zieleni. W dalszej części przepisu dowiesz się, jak przygotować oba główne składniki tych kanapek – pesto i guacamole. Będziesz potrzebował blendera, a wszystko jest o wiele łatwiejsze niż się wydaje.
Składniki
- chleb - 4 plasterki
- pomidory koktajlowe - 4 kawałki
dla guacamole:
- awokado - 1 rzecz
- cebula - 20 g
- sok z cytryny - 1 art.
- czosnek - 1 ząbek
- ostra czerwona papryka - 1 szczypta
- sól morska - 1 szczypta
- kolendra - 2-3 gałązki
dla pesto:
- bazylia - 30 g
- pietruszka - 10 g
- parmezan - 40 G
- orzeszki piniowe - 40 g
- czosnek - 2 ząbki
- sól morska - 1 szczypta
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
- oliwa z oliwek - 80 ml
- ocet winny - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel wszystkie składniki pesto w blenderze.
Osobno zmiel wszystkie składniki guacamole w blenderze, aż będą gładkie.
Osusz kromki chleba na patelni. Posmaruj pesto i polej guacamole.
Posyp kawałkami wiśni i odrobiną pesto.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy