przekąski 28.06.2023

Julienne z wieprzowiną

1 godz. 0 min.
2 porcje
Julienne z wieprzowiną
olesyaturchuk, stock.adobe.com
0

Julienne to danie, które łączy wyrafinowanie i prostotę, pozwalając cieszyć się bogatym serowym smakiem i delikatnością mięsa. W tym przypadku mięso może być absolutnie dowolne. Na przykład bardzo lubię robić julienne z wieprzowiny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i smaż do miękkości.

Drobno posiekaj wieprzowinę, dodaj tam i smaż do miękkości.

Wlać śmietanę, doprawić i dusić przez 5 minut.

Włóż do kokilek, przykryj startym serem i piecz julienne przez 15-20 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy