Julienne to danie, które łączy wyrafinowanie i prostotę, pozwalając cieszyć się bogatym serowym smakiem i delikatnością mięsa. W tym przypadku mięso może być absolutnie dowolne. Na przykład bardzo lubię robić julienne z wieprzowiny.
Składniki
- wieprzowina - 300 g
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- śmietana - 120 g
- ser - 100 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i smaż do miękkości.
Drobno posiekaj wieprzowinę, dodaj tam i smaż do miękkości.
Wlać śmietanę, doprawić i dusić przez 5 minut.
Włóż do kokilek, przykryj startym serem i piecz julienne przez 15-20 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy