przekąski 09.07.2023

turecka Pasta do chleba

30 min
4 porcje
Turecka Pasta do chleba
RedHanded, stock.adobe.com
0

W kuchni tureckiej bardzo popularne są różne pasty do chleba lub chleba pita. Jedną z nich chcę się dziś z wami podzielić. Dobra alternatywa dla gotowych konserw sklepowych o wątpliwym składzie. A przygotowanie jest bardzo proste.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój paprykę na pół, usuń środek i wyślij paprykę na 15 minut do piekarnika w temperaturze 200 stopni.

Obierz paprykę.

Osusz orzechy na suchej patelni.

Posiekaj cebulę i czosnek i smaż na oleju do miękkości.

Wyślij wszystkie składniki do blendera i ubij pastę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy