Spróbuj zrobić przekąskę, zastępując cukier miodem. Co zaskakujące, taka niewielka korekta znacznie poprawia smak potrawy. Ostatnio coraz częściej gotuję w ten sposób. Opisuję przepis w szczegółach.
Składniki
- marchew - 500 g
- czosnek - 3 ząbki
- miód - 1 art.
- ocet winny - 1 art.
- Olej roślinny - 40 ml
- olej sezamowy - 1 art.
- mielona kolendra - 0,5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 0,5 CZ. l.
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Marchewki obierz i zetrzyj na koreańskiej tarce do marchwi.
Dodaj sól, czarny pieprz i kolendrę. Wymieszaj, przykryj i odłóż na bok na 15 minut.
Rozgrzej olej roślinny na patelni i wlej do marchewki.
Dodaj ocet, miód, olej sezamowy i czosnek przepuszczony przez prasę.
Przykryj marchewki pokrywką i wstaw do lodówki na 3 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy