przekąski 10.02.2022

marchewka po koreańsku z miodem

15 min
4 porcje
Marchewka po koreańsku z miodem
Alp Aksoy, stock.adobe.com
0

Spróbuj zrobić przekąskę, zastępując cukier miodem. Co zaskakujące, taka niewielka korekta znacznie poprawia smak potrawy. Ostatnio coraz częściej gotuję w ten sposób. Opisuję przepis w szczegółach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Marchewki obierz i zetrzyj na koreańskiej tarce do marchwi.

Dodaj sól, czarny pieprz i kolendrę. Wymieszaj, przykryj i odłóż na bok na 15 minut.

Rozgrzej olej roślinny na patelni i wlej do marchewki.

Dodaj ocet, miód, olej sezamowy i czosnek przepuszczony przez prasę.

Przykryj marchewki pokrywką i wstaw do lodówki na 3 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy