Jeśli kiedyś kanapki ze szprotami były uważane za dość szkodliwą przekąskę z powodu majonezu, to teraz taki problem nie jest tego wart od dawna. Proponuję świetny sprawdzony przepis bez nadmiaru tłuszczu. Jednocześnie okazuje się bardzo smaczny i harmonijny-spróbuj sam!
Składniki
- chleb - 0.5 bochenki
- jaja przepiórcze - 2-3 kawałki
- szproty - 1 Bank
- Zieleń - 1 garść
- ser śmietankowy - 150 g
- cytryna - 4 plasterki
- musztarda Dijon - 1-2 łyżeczka
- pomidory koktajlowe - 2-3 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj jajka przepiórcze przez 5 minut po ugotowaniu.
Pokrój jajka, pomidory i cytrynę w cienkie plasterki.
Posmaruj kromki chleba serem śmietankowym.
Ułóż wszystkie składniki losowo i dodaj trochę musztardy Dijon.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy