przekąski 11.02.2022

marchewka po koreańsku z octem winnym

15 min
6 porcji
Marchewka po koreańsku z octem winnym
klio_l, stock.adobe.com
0

Trudno sobie wyobrazić ucztę bez tej popularnej przekąski. Każda gospodyni ma swój własny, sprawdzony przez lata przepis. Lubię gotować marchewki z octem winnym. Smak jest łagodniejszy, a danie bardziej soczyste. Chociaż wiele zależy oczywiście od samego warzywa.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.

Dodaj cukier, sól, ocet winny i wymieszaj. Przykryj i odłóż na bok na 10-15 minut.

Rozgrzej olej roślinny na patelni. Dodaj kolendrę, czerwoną paprykę i po 30 sekundach zdejmij z ognia.

Wlej gorący olej do miski z marchewką, dodaj czosnek przepuszczony przez prasę i wymieszaj. Przed podaniem marchewki należy odstawić do lodówki na 1,5-2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy