Filet z przegrzebka ma delikatny orzechowy smak i jest szczególnie ceniony wśród smakoszy. Proponuję cieszyć się nim, robiąc tatar z przegrzebków. Jeśli kupiłeś owoce morza w skorupce, sprawdź w Internecie, jak je prawidłowo otworzyć.
Składniki
- przegrzebki - 200 g
- szalotka - pół
- sok pomarańczowy - 2 art.
- sos Worcester - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 1 łyżeczka
- sok z cytryny - 1 art.
- pietruszka - 1 gałązka
- mielony imbir - 0,5 łyżeczka
- sól morska - 0,3 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj przegrzebki, natkę pietruszki i szalotki.
Połącz wszystkie składniki, dodaj masło, sos Worcester, mielony imbir i sól.
Wlej soki pomarańczowe i cytrynowe, wymieszaj.
Umieść tatar z przegrzebków na talerzu i podawaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy