przekąski 06.07.2023

Tatar z przegrzebków

5 min
1 porcja
Tatar z przegrzebków
illustrez-vous, stock.adobe.com
0

Filet z przegrzebka ma delikatny orzechowy smak i jest szczególnie ceniony wśród smakoszy. Proponuję cieszyć się nim, robiąc tatar z przegrzebków. Jeśli kupiłeś owoce morza w skorupce, sprawdź w Internecie, jak je prawidłowo otworzyć.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj przegrzebki, natkę pietruszki i szalotki.

Połącz wszystkie składniki, dodaj masło, sos Worcester, mielony imbir i sól.

Wlej soki pomarańczowe i cytrynowe, wymieszaj.

Umieść tatar z przegrzebków na talerzu i podawaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy