sałatki 22.01.2022

sałatka z wołowiny, pomarańczy, sera i suszonych śliwek

15 min
4 porcje
Sałatka z wołowiny, pomarańczy, sera i suszonych śliwek
elena_hramowa, stock.adobe.com
0

Jestem pewien, że takiej sałatki jeszcze nie próbowałeś! To prawdziwa uczta smaków, naprawdę wyjątkowe danie! Aby wzmocnić linię cytrusów, dodaję skórkę z cytryny. Należy to zrobić ostrożnie, w przeciwnym razie pojawi się nieprzyjemna gorycz.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wołowinę i obrane pomarańcze.

Opłucz suszone śliwki i zalej je ciepłą wodą przez 15 minut.

Odcedź, osusz suszone śliwki ręcznikiem papierowym i drobno posiekaj.

Twardy ser zetrzyj na drobnej tarce.

Lekko posiekaj orzechy włoskie. Możesz użyć noża lub blendera.

Połącz wołowinę, pomarańcze, suszone śliwki i orzechy.

Dodaj skórkę z cytryny, mielony pieprz, sól i majonez.

Wymieszaj i użyj pierścienia do serwowania, aby ułożyć sałatkę na talerzu.

Posyp grubą warstwą twardego sera. Zaparz naczynie przed podaniem przez 1,5-2 godziny w lodówce.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy