sałatki 07.12.2022

Poke z tuńczykiem i awokado

30 min
4 porcje
Poke z tuńczykiem i awokado
FomaA, stock.adobe.com
0

Podczas gdy hawajskie Poke jest podawane w znanych restauracjach na całym świecie, przygotujemy to wykwintne i super zdrowe danie zagraniczne w domu. Minimalna obróbka cieplna produktów = maksymalne korzyści i naturalny smak. Z przyjemnością dzielę się przepisem.

Składniki

dla Poke:
do sosu:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przygotuj sos: połącz wszystkie składniki, dobrze wymieszaj.

Ryż opłucz pod bieżącą wodą i gotuj do miękkości.

Do marynaty w małym pojemniku połącz olej sezamowy, miód i sos sojowy.

Pokrój filet z tuńczyka na duże kawałki, dodaj posiekany czosnek, imbir i nasiona sezamu. Skropić marynatą, aby kawałki ryby były równomiernie pokryte mieszanką.

Pokrój awokado i ogórki na plasterki, posiekaj kapustę.

Ryż ułożyć na 4 głębokich talerzach, dodać filety z tuńczyka, ogórki, awokado i kapustę.

Poke skropić przygotowanym sosem i posypać sezamem.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy