Taka sałatka ma jednocześnie dwa plusy – jest bardzo smaczna i bardzo efektowna. I jest łatwy do przygotowania, pomimo zewnętrznej złożoności. Okazuje się, że jest to dość wykwintna przekąska z małżami, innymi owocami morza i pachnącą kolendrą.
Składniki
- małże - 250 g
- krewetki - 250 g
- kalmary - 2 tusze
- ogórki - 1 rzecz
- marchew - 2 kawałki
- Mieszanka sałatkowa - 2 garści
- kolendra - 1 garść
- papryka - 1 rzecz
- ocet balsamiczny - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Smaż małże i krewetki na dużym ogniu, aż będą lekko rumiane.
Gotuj kalmary we wrzącej wodzie przez 2-3 minuty i cienko pokrój.
Zetrzyj ogórek i marchewkę na koreańskiej tarce, cienko pokrój paprykę.
Zbierz mieszankę sałatkową i kolendrę i polej sałatkę balsamiczną.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy