Chcesz zaskoczyć gości pyszną sałatką? Przygotuj śledzie pod futrem z żurawiną. Taki przepis na pewno nie pozostanie bez uwagi. Lekko solony śledź z apetycznymi warzywami i kwaśnymi jagodami to tylko szczyt rozkoszy!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój śledzie i cebulę na małe kawałki. Zetrzyj warzywa.
Połóż warstwę ziemniaków na dnie talerza, dopraw solą, pieprzem i posmaruj majonezem.
Dodaj śledzie, cebulę i dziób. Zostaw trochę jagód do dekoracji sałatki.
Ułóż warstwę marchewki, ponownie posyp solą i pieprzem.
Buraki pieprz, sól, wymieszaj z majonezem i połóż na marchewce.
Udekoruj sałatkę ziołami i żurawiną i wstaw do lodówki na 1,5 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy