sałatki 22.01.2022

śledzie pod futrem z żurawiną

30 min
4 porcje
Śledź pod futrem z żurawiną
Andrey, stock.adobe.com
0

Chcesz zaskoczyć gości pyszną sałatką? Przygotuj śledzie pod futrem z żurawiną. Taki przepis na pewno nie pozostanie bez uwagi. Lekko solony śledź z apetycznymi warzywami i kwaśnymi jagodami to tylko szczyt rozkoszy!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój śledzie i cebulę na małe kawałki. Zetrzyj warzywa.

Połóż warstwę ziemniaków na dnie talerza, dopraw solą, pieprzem i posmaruj majonezem.

Dodaj śledzie, cebulę i dziób. Zostaw trochę jagód do dekoracji sałatki.

Ułóż warstwę marchewki, ponownie posyp solą i pieprzem.

Buraki pieprz, sól, wymieszaj z majonezem i połóż na marchewce.

Udekoruj sałatkę ziołami i żurawiną i wstaw do lodówki na 1,5 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy