Bardzo prosta i pyszna sałatka. Do gotowania używaj małych pieczarek. Dzięki nim danie okazuje się znacznie piękniejsze. Przyprawy i sól należy dodawać ostrożnie. Możliwe, że w ogóle nie będą potrzebne.
Składniki
- pieczarki (marynowane) – 250 g
- koreańska marchewka - 200 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- Olej roślinny - 30 ml
- sok z cytryny - 1 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- cukier - 0,5 łyżeczka
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz fioletową cebulę i posiekaj.
Dodaj sok z cytryny, cukier i wymieszaj.
Połącz koreańską marchewkę, marynowane pieczarki i cebulę.
Dodaj sól, zmielony pieprz do smaku i dopraw sałatkę olejem. Możesz dodać sezam, zioła lub zieloną cebulę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy