Sałatki z łodygą selera nikogo nie zaskoczą. A co z rootem? W końcu jest również smaczny, zdrowy i bardzo pikantny. Proponuję połączyć go z grzybami, ziołami i papryką, a powiem ci więcej w przepisie.
Składniki
- Grzyby - 300 g
- papryka - 2 kawałki
- pomidory - 2 kawałki
- korzeń selera - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- Zieleń - 0.5 pęczek
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz i oczyść grzyby, smaż je do miękkości. Na przykład w przypadku kurków jest to około 15 minut.
Zetrzyj korzeń selera lub pokrój go w paski.
Paprykę i pomidory również pokroić w paski, a zioła i czosnek drobno posiekać.
Wrzuć sałatkę, dopraw i polej oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy